Followers

Thursday, November 24, 2011

Sedutan Bab 12 Kahwin Ganti

Mya Zara tidak puas hati dengan penerangan ummi tadi. Dia mundar-mandir sendirian di dalam bilik tidur ummi. Sesekali dia menjenguk ke luar tingkap, bimbang ‘Nuqman’ pulang dari masjid.

“ Ummi yakin dia Luqman? Ummi percaya cakap dia? Perangainya pun berbeza ummi, penampilan dirinya pun lain. Luqman yang Zara kenal bukan macam tu.Yang balik tadi,rambutnya di cukur pendek, berjanggut sedikit. Dia Nuqman ummi, bukan Luqman”.

Datin Zahrah tersenyum melihat gelagat Mya Zara yang tidak senang duduk sejak tadi. Sekejap dia duduk, sekejap lagi dia berdiri.

“ Zara sayang, mereka berdua tu kan anak ummi. Ummi yang jaga mereka dari kecil. Walau mereka sangat seiras pun, ummi masih kenal yang mana satu Luqman dan Nuqman.Yang balik tadi tu Luqman.Dia dah berubah Zara, Dah banyak berubah, ummi rasa bersyukur sangat”. Sekali lagi Datin Zahrah tersenyum.Kali ini lebih panjang senyumannya.

“ Entahlah ummi, susah Zara nak percaya dia tu Luqman.Hati kecil Zara yakin sangat yang dia tu Nuqman, tapi pura-pura sebagai Luqman”. Telahan Zara disambut dengan gelak tawa Datin Zahrah.

“ Zara ni, banyak sangat baca novel ni agaknya. Mesti Zara ada baca cerita tentang kembar berganti tempat kan? Percayalah Zara, itu Luqman. Bukan Nuqman”.

Mya Zara terusan menggeleng. Dia tak percaya. Dia tahu itu Nuqman! Macam mana cara pun, dia akan cari bukti itu. Mesti!



p/s: bab 12 masih dalam proses editing..makanya, sya publish sedutan je yek..tak sompek nak buat sinopsis nye...stay tune :-)

10 comments:

Anonymous said...

ala... da x sabar nak bace nih..
x payah edit la kak,, terus je publish.
jgn lame2 sgt ek

AIFA BATRISYA said...

to anon : insyaAllah..by early next week akan di publish ye :-) tq sbb sudi ikuti citer ni

Anonymous said...

fuhhhhh..!suspen nie..-Say Hello(Aina Eyna)

Anonymous said...

alahai..betui ke tu Nuqman..
suspense la dik...

Anonymous said...

ala..lambatnye earlier nx wk.. esok tak bole publish ke..hehehhe.. sangat terseksa jiwa raga i nih...

Nick Ayumu said...

Cepat sikit sambung ye...ternanti saban mlm..hehe..BTW cite ni mmg best!!

cHEk_InN aiNi said...

ahaaa... xkan isteri xkenal suami sndri kan??? so dgn yakin tu bkn luqman... hehehe... owh cepat la smbung... :D

Farah hana said...

kalo tu luqman, nape die brubah??

fasha faris said...

semakin menarik! wahai hati, sabarlah menanti~ hurmmm.. menantikan sambungan bab 12 dengan penuh debaran.. ermm, saya sokong anonymous kat atas tu, Aifa tak edit pun tak pe sebab da BEST! he3..

Nur Anisah said...

Nuqman ke Luqman tuuu?? waaa!!

Jom borak!

 

******Ini nukilan hati aifa ***** Published @ 2014 by Ipietoon