Followers

Friday, November 25, 2011

Lagi sedutan episod 12 ;-)

“ Selain gerak badan, apa lagi cara nak tahu yang itu Luqman atau Nuqman ye ummi?”.  Pertanyaan Mya Zara disambut dengan senyuman penuh makna Datin Zahrah. Mya Zara memuncungkan mulutnya.Ahh ummi ni, apalah agaknya yang difikirkanya tu?

“ Aihhh..dia kan suami Zara, takkan kamu tak tahu perbezaan dia dengan Nuqman”. Mya Zara tersentak.Kemudiannya mukanya merona merah. Malu.

“ Errr..ummi kan tahu. Kami, tak duduk serumah...jadi...kami..”. Datin Zahrah tepuk dahi. Kemudiannya mengucap panjang.

‘ Kamu berdua tak berbaik lagi ke? Bukan ke hari tu ummi nampak Luqman tidur atas katil dalam bilik kamu?”. Mya Zara ketap bibir. Otaknya ligat memikirkan soalan ummi tadi. Bila masanya mereka tidur sekali ni?Ohhhh...masa mereka balik dari UO dan terserempak dengan Sofia hari tu. Ahhhh..tentu ummi salah faham bila nampak Luqman di atas katilnya pagi itu.

” Kalau Zara betul-betul nak tahu yang balik tadi Luqman atau Nuqman, cuba perhati pada belakang tengkuk kirinya. Yang ada tahi lalat kecil itu, Luqman”.


p/s: sape ada tahi lalat dekat tengkuk macam Luqman, angkat tangan! :-)

8 comments:

Nick Ayumu said...

Haha..susah la nak tgk ada taik lalat ke x kat blkg tengkuk sy..Tambah2 baru sy x ok nak tgk.. :)

ryana said...

sambung lagi....
mcm bkn luqman je....
mane tau kot2 luqman n nuqman saje nak test zara

Farah hana said...

waa..ni dah jdi kes keliru suami ni..nasib kau la Zara...

Anonymous said...

hehe..sempat lg buat lawak..-Say Hello(Aina Eyna)

husna sani said...

wahh.....sye un de gak tahi lalat cam lukman.sejibik kot.....hakahak.ble nxt n3 nie???xsbr nk tau.

Anonymous said...

makin mendebarkan cite nih. kasi la dieorg fall in love gile2 ke, kasi zara pregnant ke.. baru la kasi nuqman kluar..biar padan muka si nuqman tu.. eh..ter lebih emo plak..:) peace.. just my cent..

missfie_za&Lynn_are said...

besh2.. x sabar nak tau 2 nuqman or luqman... cpt2 publish kak.. hehe... mmg suke sngt2 cite nie...

CN said...

saye !! ade taik lalat mcm luqman ^^

Jom borak!

 

******Ini nukilan hati aifa ***** Published @ 2014 by Ipietoon